Rust en ontspanning

Via de zakenpartner van mijn man kwam ik een aantal weken geleden in contact met Neurofeedback.
Zijn vrouw, Marije Last, had hiervoor een training gevolgd en was zelf trainer geworden. Binnen hun eigen gezin waren al zeer positieve resultaten behaald en toen ik haar website las, werd ik nieuwsgierig…

Al vanaf mijn tienerjaren val ik met tussenpozen terug in een soort van ‘oud’ gedrag, slik ik anti-depressiva en volg ik gespreks- en groepstherapieen (waaronder Mind fullness). Het klinkt allemaal zo logisch:
-het herkennen van ongewenst gedrag waardoor je nieuw gedrag een kans geeft,
-niet denken en piekeren maar genieten van het hier en nu,
-uitgaan van je gevoel en niet van je gedachten

Maar het lijkt maar niet te lukken om die knop te vinden die ‘loslaten’ heet en waarmee je je gedachten af en toe het zwijgen op kan leggen

Zou het echt zo kunnen zijn dat mijn hersenen ‘onbewust’ iets kunnen leren wat mij ‘bewust’ maar niet lukt?

Nadat ik contact met Marije had opgenomen kon ik al heel snel terecht.

Na een hartelijke ontvangst, mocht ik gelijk op de ‘luie’ stoel. Marije vertelde over haar eigen positieve ervaringen en  gaf een duidelijk uitleg over wat er zou gaan gebeuren. Twee ‘plakkers’ op mijn hoofd en drie op mijn oren. De apparatuur deed het werk, ik hoefde alleen maar lekker te gaan zitten en film te kijken of muziek te luisteren. Ik ging voor de muziek. Een soort van meditatie muziek, aangevuld met bewegende en in elkaar overgaande kleuren.
Marije had me verteld dat de Neurofeedback ook op het onderbewuste reageert waardoor het ook niet erg was als ik in slaap zou vallen.
En dat gebeurde dus ook….

Na een half uurtje heerlijk ontspannen kon ik weer naar huis. Eigenlijk merkte ik nog niets…
Totdat ik thuis een paar kleine klusjes had gedaan en eigenlijk het besef van tijd een beetje vergat. Ik was ontspannen en zonder ‘stress’ bezig geweest en ik realiseerde me ineens wat er anders was…. Het was rustig in mijn hoofd!!
En de volgende dag was die rust er nog steeds!

Ik heb gelijk een afspraak gemaakt voor een paar dagen later en zo ben ik inmiddels alweer 4 sessies verder.
De rust in mijn hoofd is er nog steeds. Er zijn natuurlijk nog wel steeds gedachten, maar die zijn niet meer dan dat…. Gedachten, die ik nu soms ook net zo makkelijk weer kan laten gaan.
Ik voel me meer ontspannen, opgewekter en af en toe voel ik zelfs het zelfvertrouwen weer opborrelen. Ik ben me meer bewust van de kleine dingen om me heen en ben veel minder bezig met wat mensen van me denken/ vinden.

De halve uurtjes bij Marije zijn nu al ‘mijn momentjes’ geworden. Heerlijke ontspanning terwijl mijn hersens het werk doen… Ik kijk nu al uit naar de volgende sessie en de uitwerking die het op me heeft.