Lekker fit

Onze oudste zoon is zelf erg enthousiast over neurofeedback. Na een paar sessies gaf hij al aan dat zijn hoofd er ‘lekker fit’ van werd, dat hij veel beter kon nadenken en dat het ook rustiger in zijn hoofd was geworden.

Emotioneel is hij een stuk beter in balans door neurofeedback. Zo was hij een keer vergeten een boek van school mee naar huis te nemen om zich voor te bereiden op een toets. Normaal gesproken zou hij dan in paniek zijn geraakt. Het tegendeel gebeurde echter. Hij bleef er kalm onder en bedacht een oplossing.

Probleempjes met vriendjes lost hij ook voortaan helemaal zelf op. Hij is ook meer gaan relativeren over dingen die hem eerder kopzorgen zouden hebben bezorgd. Op school kon hij voorheen ook nogal eens in paniek raken als hij iets niet wist. Dat kon zeker een keer per week voor tranen in de klas zorgen. Dat gebeurt nu niet meer. Een hele enkele keer is er nog wel eens iets op school wat hem boos of verdrietig maakt. Zoals toen hij in de bus op schoolreis niet naast zijn beste vriend kon zitten. Dat maakte hem woedend en verdrietig. Toch was dat van korte duur en verpestte het voorhem niet zijn hele dag, zoals dat voorheen wel gedaan zou hebben.

Ook zijn motivatie en doorzettingsvermogen zijn sterk vooruitgegaan. Hij is dyslectisch, maar sinds hij neurofeedback krijgt heeft hij meer interesse voor lezen gekregen.

Share