Hoogbegaafd

Onze zoon was 11 en ongelukkig. Tegen het depressieve aan. Als dit het leven was, dan hoefde het niet meer van hem. Bij een psycholoog kreeg hij hulp bij zijn faalangst, lage zelfbeeld en werd hij getest. Hij bleek hoogbegaafd te zijn en een enorme onderpresteerder. Onze hoop was dat het eenmaal op het gymnasium beter met hem zou gaan.

Anderhalf jaar lang hebben we dagelijks strijd met hem gevoerd. Hij was boos, ongemotiveerd, wilde niet naar school, zat uren boven zijn huiswerk te dromen en haalde slechte cijfers. Een jaar lang heb ik iedere dag al zijn huiswerk met hem gemaakt om hem te leren zich te concentreren.

Het hele leven overkwam hem. Typisch zo’n kind dat z’n gymspullen vergeet of geen sleutel bij zich heeft en dus weer voor een dichte deur staat.

Toen kwam neurofeedback op ons pad. Vanaf de 1e training is er geen enkele keer ruzie meer geweest. Na 4 trainingen zagen we meer veranderingen. Hij was vrolijker, nam initiatief om zijn huiswerk te maken en begon vooruit te denken. Na 21 trainingen hadden we een totaal ander kind. Hij besteedde minder tijd aan zijn huiswerk en haalde hogere cijfers. Maar wat voor ons het belangrijkste is: hij is weer een blije puber. Bovendien gaat hij inmiddels met plezier naar school. Voor het eerst in zijn leven….

Share