Gewoon lekker een filmpje kijken…

Wij hebben met onze zoon, die PDD-nos heeft,  een traject van 20 sessies gevolgd.  Al na enkele sessies merkten wij dat hij rustiger werd. Zelf gaf hij aan meer rust in zijn hoofd te hebben. Om in slaap te komen, gebruikte hij al 4 jaar melatonine. Die had hij echt nodig om niet uren wakker te liggen en te malen over van alles en nog wat. Omdat hij meer rust in zijn hoofd had gekregen, probeerden wij hem naar bed te laten gaan zonder melatonine.  Dat lukte. Sinds die dag gebruikt hij helemaal geen melatonine meer!

Wat verder opviel, is dat hij ook meer vooruit ging denken. Zo vroeg hij opeens: “Mam, hoe lang duurt het nog voor we gaan eten?” Toen ik hem vertelde dat dat nog een half uurtje zou duren, zei hij:  ”O, dan kan ik nog precies even mijn typecursus doen voor het eten en dan kan ik na het eten nog even voetballen…”.

Ook binnen het gezin merkten we verschil. Voorheen konden veranderingen of tegenslagen regelmatig zorgen voor woede/paniek- uitbarstingen. Nu probeert hij de dingen meer te relativeren, waardoor uitbarstingen vaker achterwege blijven.

Wij zijn blij met de behandeling die hij gevolgd heeft. Onze zoon ervoer het als ‘gewoon lekker filmpje kijken’. Kortom, een hele ontspannen en toegankelijke werkwijze!