Ervaringen

Meedenken met mijn situatie is zo fijn!

Op weg naar herstel van ontwikkelingstrauma ben ik neurofeedback tegengekomen en het werkt als een tierelier bij mij. Toen ik met Marije Last deelde dat ik van heel ver kom omtrent mijn ontwikkeling begreep ze dat heel snel. Ik hoefde niet lang en breed uit te leggen en dat was een heerlijke ervaring.

Naast het thuis kunnen trainen via haar huursysteem heb ik ook veel baat bij de manier waarop Marije met mij omgaat. Marije is ook goed in het interpreteren van het proces van herstel. Er zijn zo veel ‘dingen’ verbeterd in mijn leven dat ik het nu lastig vind om daar een top drie van te maken aangezien mij die verbeteringen allemaal dierbaar zijn. Het is haast als met kinderen. Die heb je allemaal lief.

Als ik dan toch iets moet noemen dan kies ik het kunnen slapen. Voor het eerst van mijn leven val ik nu in vrij korte tijd in slaap. Voorheen duurde het uren en uren voor ik uitgeput in slaap kon vallen. In de ochtend werd ik onuitgerust en futloos wakker. Het duurde dan weer urenlang voor ik op gang kon komen.

Dankzij de neurofeedback trainingen val ik nu in vrij korte tijd in slaap. In de ochtend ben ik dan tamelijk snel actief. Dat heeft heel veel goeds gedaan voor de rest van mijn herstel. Mijn herstellend vermogen wordt beter.

Nu die goede nachtrust er is heb ik meer energie voor traumaverwerking bij een trauma therapeute. Daarnaast is er ruimte gekomen om mijn leven opnieuw op te bouwen.

Die ruimte was er daarvoor nauwelijks. De neurofeedback trainingen maken mijn herstel lichter. Dat is een vorm van ondersteuning die ik zeer waardeer en hard nodig had. Ik kom namelijk uit een lange periode van uitputting.

De neurofeedback trainingen hebben mij energie teruggegeven. Nu kan ik weer wat. Ik ben op weg naar meer vitaliteit en plezier.

Daar ben ik erg dankbaar voor.

Dit was slechts een hele kleine greep uit de ‘dingen’ die de neurofeedback trainingen voor mij doen. Ik sta ervoor open om meer over mijn ervaringen te vertellen mits daar vraag naar is.

Warme en dankbare groet,

Christine Fürst

Christine Fürst
47

Uit mijn burnout

Nadat ik al meer dan 9 maanden uit mijn burnout probeerde te komen ben ik aan neurofeedbacktraining begonnen, met name omdat mijn slaapproblemen bleven aanhouden. Marije geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met je zorgen, klachten en wanhoop. Al na de eerste keer neurofeedbacktraining merkte ik dat mijn hoofd leger was en dat ik beter begon te slapen. Inmiddels heb ik zo’n 20 sessies gedaan en merk nog steeds dat er veranderingen optreden. Ik kan gemakkelijker beslissingen nemen, kiezen, nee zeggen en merk ook dat ik niet meer nerveus ben voor gesprekken en overleggen waar ik eerder wel tegenop kon zien. Ik zie beter hoe ik goed voor mezelf kan zorgen en heb inmiddels ook weer de weg en de moed gevonden naar nieuw werk.

Wilma
51

Van burnout en depressie naar zelfvertrouwen

Zo’n 9 maanden geleden ben ik bij FijnBrein terecht gekomen met stevige klachten van burnout en depressie. Daarnaast had ik ook te kampen met vermoeidheid en regelmatig een chaotisch hoofd.

Allereerst is FijnBrein een fijne plek om te komen, ik voelde me er welkom en Marije heeft veel kennis van zaken en begrip. Ze denkt graag mee en dat is een leuke bonus op de neurofeedback. Op de neurofeedback behandelingen heb je geen controle, dus elke keer maar afwachten wat er gebeurt. En in de laatste maanden is er veel gebeurd.

Al heel snel verminderden de gevoelens van depressie, ze zijn er zelden meer en als ze er zijn ook snel weer minder. Het vertrouwen in mijzelf is enorm gegroeid waardoor ik veel beter kan kiezen wat bij mij past. Mijn dagindeling word daarmee automatisch passender bij mij op dit moment. Als ‘bij-effect’ kan ik mezelf beter verwoorden naar anderen toe en zijn mijn relaties en contacten met bijvoorbeeld vrienden en familie verbeterd.
In het kort, de klachten van depressie zijn weg, ik kan helderder denken, me beter uiten en betere beslissingen maken. De burnout is goed op weg zich te herstellen en ik vertrouw erop dat de klachten van vermoeidheid ook verder afnemen.

Vrouw
44

Meer rust in stressvolle tijden

Toen ik in juni begon met NFB was ik heel erg gestresst, sliep slecht en had veel pijn (fibromyalgie). Marije is heel lief en begripvol en als je toevallig iets meer over de invloed van voeding wil weten ben je bij haar ook aan het goede adres! Wat ik ook heel erg fijn vind is dat ze meedenkt en kijkt of ze je verder kan helpen.
Ik heb bij Marije het NFB apparaat gehuurd en ben zelf thuis verder gegaan. Dat vond ik trouwens wel heel fijn want je kunt een training doen wanneer het je uitkomt. Mijn zoon heeft ook meegedaan. We hebben allebei minder last van de gevolgen van stress en slapen beter. Jammer genoeg heb ik af en toe nog wel veel pijn en heeft mijn zoon nog steeds angstklachten, maar het verschil is dat ik beter met de pijn kan omgaan, er rustiger onder blijf en mijn lijf niet meer “op tilt” gaat. Ik merk ook dat ik me beter kan concentreren en dat ik me beter kan ontspannen bij bijv. mediteren.
Mijn zoon is minder lang boos, is meer ontspannen en zit gewoon lekkerder in zijn vel!

Moeder en zoon 14
47

Neurofeedback gives you a feeling

Neurofeedback gives you a feeling of control and stability over your own brain. A significantly improved ability to handle daily challenges without stress or other negative emotions. What used to cause a strong stress response do not anymore or is at least of much less intensity.

The training is only half the equation however, as the trainer is just as important. With regards to that, Marije is always professional and super friendly. Highly recommended!

Daniel
26

Sociale fobie

Voordat ik met Neurofeedback begon had ik een hele grote angst om op openbare plekken te komen. Als ik op een plek kwam waar veel mensen waren kreeg ik een heel naar gevoel in mijn buik en gingen er een hoop negatieve gedachten door mijn hoofd. Ik was erg depressief, omdat ik wel graag mijn sociale vaardigheden wilde ontwikkelen maar dit niet kon door de angstaanvallen die ik had. Ik had ook erge last van concentratieproblemen. Destijds volgde ik een Mbo-opleiding, maar dit liep niet lekker, omdat ik mij niet goed kon concentreren. Hierdoor werd ik ook erg onzeker en vaak had ik het gevoel dat ik dom was. Na ongeveer 40 trainingen is mijn leven flink veranderd. De angstaanvallen heb ik nog maar heel zelden. De negatieve gedachten heb ik ook nog maar zelden en als ik ze krijg, dan heb ik ze al vrij snel onder controle. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden. Ik ga bijv. vaak in mijn eentje naar de bioscoop, iets wat ik vroeger nooit gedurfd zou hebben. Na de trainingen is mijn concentratievermogen ook flink vooruit gegaan en tegenwoordig volg ik een Hbo-opleiding. Zoals ik al eerder aangaf is dit iets waarvan ik vroeger nooit had gedacht dat ik dat zou kunnen. Hartstikke bedankt Marije

Mike
22

Geen winterdip, wel energie

Sinds eind 2015 volg ik Neurofeedback trainingen bij Fijnbrein. Ik heb enkele jaren geleden een burn-out gehad en ondanks dat die klachten voor een groot deel weg waren, had ik wel last van mijn ‘denken’. Mijn gedachten konden echt met mij op de loop gaan. Als ik ’s ochtends vroeg wakker werd, begon het en was het heel moeilijk voor mij om een stop te zetten op mijn gedachten. Dat is best vermoeiend. Ook had ik elk jaar last van een winterdip. Dat begon op het moment dat de bladeren gingen vallen. En dat duurde tot het voorjaar. Zodra de zon weer ging schijnen, trok het weg. Ik ben snel afgeleid en ik had moeite met concentratie. Door de trainingen die ik heb gehad, heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik slaap goed, mijn gedachten gaan niet meer met me op de loop. En ook heb ik de afgelopen winter voor het eerst geen depressieve gevoelens gehad. Ik heb veel energie om allerlei dingen te doen en weer op te pakken. Ook mijn concentratie is verbeterd. Al zou dat nog beter kunnen. 🙂 Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om deze trainingen te doen. Ik ben ervan overtuigd dat Neurofeedback mij geholpen heeft en dat ik daardoor nu weer een stuk energieker en vrolijker in het leven sta.

Marjon
49

Extra laagje

ik ben blij met de neurofeedbacksessies. De aanleiding was lichte
onrust en angstigheid, sinds enkele jaren. De sessies hebben ervoor
gezorgd dat er a.h.w. een extra laagje stevigheid kwam, een buffer.
Het effect was al na een paar sessies  te merken. Ook de manier waarop
vond ik plezierig; rustig kijken naar mooie natuurfilms. Dankjewel!
Man
52 jaar

Wespenfobie

Ik heb 5 sessies gevolgd, maar ik heb onwijze veranderingen gemerkt.
Ik had altijd een gigantische angst voor wespen, bijen, alles
wat maar een angel heeft, kan steken en zoemt. Ik raakte dan in een serieuze paniek aanval en begon
als een malle weg te rennen, te roepen en zweet brak me net niet uit van angst.
Na de sessies had ik gelijk een goeie test: zomervakantie in Frankrijk.
Wonder boven wonder kon ik rustig blijven zitten toen de eerste wespen langskwamen.
Ik vond het nog wel eng, maar ik blijf wel stil zitten.
Ik kon het voor mijzelf goed relativeren waarom ik rustig moest blijven. Dit kon ik hiervoor
helemaal niet omdat ik dan allang in de paniek fase was.
Naarmate de positieve ervaringen vorderde kon ik steeds een stapje verder doen.
Op den duur was ik eigenlijk helemaal niet meer bang, sterker nog, in het zwembad kwam er een op mijn
buik zitten, ik bleef rustig ik voelde niks, ik wapperde een beetje met mijn hand en weg was die.
Dat waren gevoelens en ervaringen die compleet nieuw waren voor mij. Het rustig blijven,
het kunnen relativeren; geweldig! Nog nooit zo een rustige vakantie gehad!
Daarnaast slaap ik nu beter door de neurofeedback en zit ik over het algemeen beter in mijn vel
en heb ik er profijt van in het dagelijks leven. Ik ben minder in de stress, minder onzeker etc.
Ik ben er echt heel erg blij mee! Dankjewel Marije!
Meisje
19 jaar

Leeghoofd!

Deze titel heeft een vrij negatieve betekenis maar voor mij ZO FIJN! Ik kwam bij Marije met angst/burnout klachten.Het fijne is dat zij er ervaring mee heeft zodat je ook heerlijk je hart kan luchten en begrepen wordt.Daarna in de luie stoel een film kijken.Door de kraakjes in de muziek wist ik dat er flink gewerkt werd.Dat heb ik ook ervaren. Na 10 behandellingen had ik al meer rust ging het slapen weer wat beter.Er werd een hoop opgeruimd,zoals Marije dan zegt. Uiteindelijk heb ik 20 behandelingen gehad en ik heb nu echt een leeg hoofd. Ik kan weer langzaam gaan werken en kan nu weer loslaten en piekeren is ook veel minder.Wel moet ik zeggen dat ik ook anti-depressiva heb gekregen,maar ik weet zeker dat ik zonder de Neurofeedback er nog niet was geweest waar ik nu ben. Nu zorgen dat ik ‘mindfull’ ga leven, en voel ik dat ik weer wat behandelingen nodig heb,ga ik er weer heen.Marije onwijs bedankt voor al je tijd, gr Erica

Erica
47 jaar

Hoogbegaafd

Onze zoon was 11 en ongelukkig. Tegen het depressieve aan. Als dit het leven was, dan hoefde het niet meer van hem. Bij een psycholoog kreeg hij hulp bij zijn faalangst, lage zelfbeeld en werd hij getest. Hij bleek hoogbegaafd te zijn en een enorme onderpresteerder. Onze hoop was dat het eenmaal op het gymnasium beter met hem zou gaan.

Anderhalf jaar lang hebben we dagelijks strijd met hem gevoerd. Hij was boos, ongemotiveerd, wilde niet naar school, zat uren boven zijn huiswerk te dromen en haalde slechte cijfers. Een jaar lang heb ik iedere dag al zijn huiswerk met hem gemaakt om hem te leren zich te concentreren.

Het hele leven overkwam hem. Typisch zo’n kind dat z’n gymspullen vergeet of geen sleutel bij zich heeft en dus weer voor een dichte deur staat.

Toen kwam neurofeedback op ons pad. Vanaf de 1e training is er geen enkele keer ruzie meer geweest. Na 4 trainingen zagen we meer veranderingen. Hij was vrolijker, nam initiatief om zijn huiswerk te maken en begon vooruit te denken. Na 21 trainingen hadden we een totaal ander kind. Hij besteedde minder tijd aan zijn huiswerk en haalde hogere cijfers. Maar wat voor ons het belangrijkste is: hij is weer een blije puber. Bovendien gaat hij inmiddels met plezier naar school. Voor het eerst in zijn leven….

Vrouw
36 jaar

Aanrader!

Ik had vooral te kampen met hoofdpijn, soms neigend naar migraine. Ik heb een drukke baan en ik kreeg steeds vaker hoofdpijn. Na één sessie neurofeedback, zag ik op dit gebied meteen al resultaat. Ik moest de avond, van de dag waarop ik voor de eerste keer neurofeedback had gehad, voor mijn werk naar een prijsuitreiking. Ons project bleek de prijs te hebben gewonnen. Het werd een drukke, late avond, vol feestelijkheden en veel mensen. Normaal gesproken zou ik slecht slapen na een dergelijke avond en de volgende ochtend opstaan met hoofdpijn. Niets van dit alles was het geval. Ik sliep goed en stond fris op zonder hoofdpijn! Dat was beslist revolutionair te noemen. Mijn hoofdpijn is nooit meer teruggekomen. Ik heb wel momenten gehad waarop ik dacht: het zit eraan te komen. Het leek dan alsof ik het heel licht kreeg, maar het zette nooit door en verdween nog dezelfde dag. Eerder zou het dan juist erger geworden zijn, waarop het moeilijk werd om goed te functioneren.

De hoofdpijn had duidelijk met stress te maken. Maar de stress zelf is ook voor een groot deel weg. Ik merk nu dat een drukke week met een aantal pittige taken, mij nu meer een gevoel van uitdaging geeft. Ik denk ook veel meer in het hier en nu. Ik kan de taken rustig één voor één tackelen en blijf dan gefocust zonder af te dwalen. Dat is ook grote winst!

Naast de hoofdpijnklachten is goed inslapen en doorslapen voor mij de laatste jaren ook moeilijk geweest. Ik merk dat neurofeedback daar ook bij helpt. Ik kan neurofeedback iedereen aanraden!

Vrouw
46 jaar

Concentratie

Onze jongste zoon zit veel beter in zijn vel door neurofeedback. Hij is oplossingsgerichter, blijft minder lang in vervelende dingen hangen en is zelfstandiger geworden.

Zo hing hij voorheen erg aan zijn broer. Hij wilde bijvoorbeeld bij atletiek niet in zijn eigen groep trainen, maar moest hij per se bij zijn broer omdat hij het anders niet durfde. Na een aantal sessies neurofeedback ging hij echter spontaan naar zijn eigen groep. Dat was nog niet eerder op die manier gebeurd. Ook vond hij het eng om bij andere kinderen thuis te gaan spelen na schooltijd. Zeker nadat hij een vervelend incident had meegemaakt bij een vriendje thuis. Hij durfde toen bij niemand meer te gaan spelen. Neurofeedback heeft er ook voor gezorgd dat hij dat weer durft. Hij heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Daarnaast is hij ook rustiger geworden. Voorheen verveelde hij zich snel en kon niet lang alleen spelen of iets anders doen. Nu kan hij dat wel. Hij kan zichzelf veel beter vermaken, zonder steeds te moeten zeuren dat hij ‘niet weet wat hij kan gaan doen’. Op school doet hij ook veel beter mee en is zijn concentratie enorm vooruit gegaan.

Jongen
8 jaar

Lekker fit

Onze oudste zoon is zelf erg enthousiast over neurofeedback. Na een paar sessies gaf hij al aan dat zijn hoofd er ‘lekker fit’ van werd, dat hij veel beter kon nadenken en dat het ook rustiger in zijn hoofd was geworden.

Emotioneel is hij een stuk beter in balans door neurofeedback. Zo was hij een keer vergeten een boek van school mee naar huis te nemen om zich voor te bereiden op een toets. Normaal gesproken zou hij dan in paniek zijn geraakt. Het tegendeel gebeurde echter. Hij bleef er kalm onder en bedacht een oplossing.

Probleempjes met vriendjes lost hij ook voortaan helemaal zelf op. Hij is ook meer gaan relativeren over dingen die hem eerder kopzorgen zouden hebben bezorgd. Op school kon hij voorheen ook nogal eens in paniek raken als hij iets niet wist. Dat kon zeker een keer per week voor tranen in de klas zorgen. Dat gebeurt nu niet meer. Een hele enkele keer is er nog wel eens iets op school wat hem boos of verdrietig maakt. Zoals toen hij in de bus op schoolreis niet naast zijn beste vriend kon zitten. Dat maakte hem woedend en verdrietig. Toch was dat van korte duur en verpestte het voorhem niet zijn hele dag, zoals dat voorheen wel gedaan zou hebben.

Ook zijn motivatie en doorzettingsvermogen zijn sterk vooruitgegaan. Hij is dyslectisch, maar sinds hij neurofeedback krijgt heeft hij meer interesse voor lezen gekregen.

Jongen
11 jaar

Zinloos geweld

Mijn zoon van 14 fietste zoals elke week ’s avonds naar huis. Het begon net te schemeren en het laatste stukje fietste hij alleen. Twee onbekende jongens die langs fietsten riepen allerlei lelijke dingen naar hem en toen hij ‘rotkind’ terug riep begonnen ze hem te achtervolgen. Na een poosje haalden ze hem in, grepen zijn fiets vast en gooiden die op de grond. Vervolgens ging de een hem met de vuist in het gezicht rammen en tegen zijn been schoppen terwijl de ander het filmde. Ook al riep mijn zoon om hulp, omstanders deden niets. Zijn bril is kapot gevallen, hij heeft 2 dagen niet op zijn been kunnen staan en had bloeduitstortingen in zijn gezicht. Hij is uiteindelijk gevlucht en veilig thuis gekomen waarna de politie snel kwam. Al met al een heftige en beangstigende ervaring waar hij slecht van sliep. In de anderhalve week die daar op volgde heeft hij 3 trainingen Neurofeedback van Zengar gehad. Hiermee heeft hij deze traumatische ervaring weg getraind. Hij heeft geen enkele moeite meer om ’s avonds langs dezelfde weg te fietsen en zijn conclusie is dan ook: ‘Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Dit kan iedereen gebeuren. Zielig voor die jongens want als je zulke dingen doet heb je vast geen leuke jeugd’.

Leonard
14 jaar

Eindelijk rust!

Neurofeedback, een beetje een enge naam voor wat uiteindelijk voor mij een doorbraak is geweest in de wirwar van mijn ervaringen en gevoelens die ik daarover had. Ik had altijd veel last van onrust. Onrust in mijn hoofd, in mijn lijf, gewoon, onrust. De twee sessies die ik tot nu toe heb gedaan hebben daar een dusdanig grote ommekeer teweeg gebracht dat ik niet langer twijfel over de werking ervan. Stresssituaties ben ik veel meer de baas. ik heb helderder voor ogen wat ook al weer MIJN doel is, ik blijf rustiger en kan gemakkelijker denken: ‘oké, dat is nu eenmaal de situatie, we zullen zien’ waar ik vroeger aan alle kanten geprobeerd zou hebben de situatie te kantelen. Kortom, ik ben zelf veel meer in evenwicht. En dat voelt goed. In mijn werk begeleid ik hoogbegaafde kinderen. Vanwege mijn eigen ervaringen adviseer ik ouders regelmatig om hun kind een (aantal) training(en) te laten volgen. Het geeft rust en zorgt ervoor dat de kinderen doelgerichter aan het werk gaan. Wat mij betreft is dit een belangrijke aanvulling op alle begeleidingen die al bestaan.

Lilian van der Poel
47 jaar

Hoop

Ik kwam bij Marije na jarenlang getob met een ernstige burnout. Ik had alle goede tips voor herstel al geprobeerd: rust, sporten, psychologische hulp, leuke dingen doen, massage, leven met aandacht, maar mijn hoofd bleef ‘raar’ en mijn lijf bleef moe. Dan lijkt herstel door een half uurtje naar een filmpje kijken echt te mooi om waar te zijn… Maar na 5 sessies bij Fijnbrein begon ik me te realiseren dat er dingen anders gingen. Ik sliep beter, kon meer aan mijn hoofd hebben, had veel minder last van mijn nek en schouders. Zelfs mijn vriend was verbaasd toen hij me masseerde: ‘Huh, je hebt hier altijd een hele grote knoop bij je schouderblad… die is weg!’ Ik voel herstel in mijn lijf, in mijn hoofd! Na zoveel jaar getob heb ik weer hoop op blijvende verbetering! Dankjewel Marije!!

Marieke
38 jaar

Wat een verandering!

Onze zoon is hoogbegaafd. Door onderstimulering op de basisschool was zijn geest behoorlijk in slaap gevallen. Neurofeedback heeft ervoor gezorgd dat hij weer wakker werd en het leven weer zonnig in kan zien. En dat terwijl hij gewoon ‘wat filmpjes heeft zitten kijken’. Fantastisch!

Man
39 jaar

Rust en ontspanning

Via de zakenpartner van mijn man kwam ik een aantal weken geleden in contact met Neurofeedback.
Zijn vrouw, Marije Last, had hiervoor een training gevolgd en was zelf trainer geworden. Binnen hun eigen gezin waren al zeer positieve resultaten behaald en toen ik haar website las, werd ik nieuwsgierig…

Al vanaf mijn tienerjaren val ik met tussenpozen terug in een soort van ‘oud’ gedrag, slik ik anti-depressiva en volg ik gespreks- en groepstherapieen (waaronder Mind fullness). Het klinkt allemaal zo logisch:
-het herkennen van ongewenst gedrag waardoor je nieuw gedrag een kans geeft,
-niet denken en piekeren maar genieten van het hier en nu,
-uitgaan van je gevoel en niet van je gedachten

Maar het lijkt maar niet te lukken om die knop te vinden die ‘loslaten’ heet en waarmee je je gedachten af en toe het zwijgen op kan leggen

Zou het echt zo kunnen zijn dat mijn hersenen ‘onbewust’ iets kunnen leren wat mij ‘bewust’ maar niet lukt?

Nadat ik contact met Marije had opgenomen kon ik al heel snel terecht.

Na een hartelijke ontvangst, mocht ik gelijk op de ‘luie’ stoel. Marije vertelde over haar eigen positieve ervaringen en  gaf een duidelijk uitleg over wat er zou gaan gebeuren. Twee ‘plakkers’ op mijn hoofd en drie op mijn oren. De apparatuur deed het werk, ik hoefde alleen maar lekker te gaan zitten en film te kijken of muziek te luisteren. Ik ging voor de muziek. Een soort van meditatie muziek, aangevuld met bewegende en in elkaar overgaande kleuren.
Marije had me verteld dat de Neurofeedback ook op het onderbewuste reageert waardoor het ook niet erg was als ik in slaap zou vallen.
En dat gebeurde dus ook….

Na een half uurtje heerlijk ontspannen kon ik weer naar huis. Eigenlijk merkte ik nog niets…
Totdat ik thuis een paar kleine klusjes had gedaan en eigenlijk het besef van tijd een beetje vergat. Ik was ontspannen en zonder ‘stress’ bezig geweest en ik realiseerde me ineens wat er anders was…. Het was rustig in mijn hoofd!!
En de volgende dag was die rust er nog steeds!

Ik heb gelijk een afspraak gemaakt voor een paar dagen later en zo ben ik inmiddels alweer 4 sessies verder.
De rust in mijn hoofd is er nog steeds. Er zijn natuurlijk nog wel steeds gedachten, maar die zijn niet meer dan dat…. Gedachten, die ik nu soms ook net zo makkelijk weer kan laten gaan.
Ik voel me meer ontspannen, opgewekter en af en toe voel ik zelfs het zelfvertrouwen weer opborrelen. Ik ben me meer bewust van de kleine dingen om me heen en ben veel minder bezig met wat mensen van me denken/ vinden.

De halve uurtjes bij Marije zijn nu al ‘mijn momentjes’ geworden. Heerlijke ontspanning terwijl mijn hersens het werk doen… Ik kijk nu al uit naar de volgende sessie en de uitwerking die het op me heeft.

Vrouw
44 jaar

Het levert me veel op

Vanaf het begin van de behandelingen voel ik verandering.
Het wordt rustig in mijn hoofd, ik kan helderder denken.  Mijn ogen zijn minder vermoeid en het zien verbetert.
‘s Nachts slaap ik dieper en langer. Ik slaap weer door in plaats van een tijd wakker te liggen.
Het malen gaat weg.
Er komt rust in mij en ik voel me energieker. Ook neem ik gemakkelijker besluiten.
Neurofeedback is voor mij een half uur ontspannen genieten, mede door de prettige werkwijze van Marije.
Het levert me veel op.
Vrouw
67 jaar

Gewoon lekker een filmpje kijken…

Wij hebben met onze zoon, die PDD-nos heeft,  een traject van 20 sessies gevolgd.  Al na enkele sessies merkten wij dat hij rustiger werd. Zelf gaf hij aan meer rust in zijn hoofd te hebben. Om in slaap te komen, gebruikte hij al 4 jaar melatonine. Die had hij echt nodig om niet uren wakker te liggen en te malen over van alles en nog wat. Omdat hij meer rust in zijn hoofd had gekregen, probeerden wij hem naar bed te laten gaan zonder melatonine.  Dat lukte. Sinds die dag gebruikt hij helemaal geen melatonine meer!

Wat verder opviel, is dat hij ook meer vooruit ging denken. Zo vroeg hij opeens: “Mam, hoe lang duurt het nog voor we gaan eten?” Toen ik hem vertelde dat dat nog een half uurtje zou duren, zei hij:  ”O, dan kan ik nog precies even mijn typecursus doen voor het eten en dan kan ik na het eten nog even voetballen…”.

Ook binnen het gezin merkten we verschil. Voorheen konden veranderingen of tegenslagen regelmatig zorgen voor woede/paniek- uitbarstingen. Nu probeert hij de dingen meer te relativeren, waardoor uitbarstingen vaker achterwege blijven.

Wij zijn blij met de behandeling die hij gevolgd heeft. Onze zoon ervoer het als ‘gewoon lekker filmpje kijken’. Kortom, een hele ontspannen en toegankelijke werkwijze!

Moeder
over 10 jarige zoon

Ik voel me veel fijner dan eerst

Eerst had ik vaak driftbuien, maar de hersenstraining heeft ervoor gezorgd dat het minder werd. Na een paar trainingen werd het rustiger in mezelf en kon ik me beter beheersen. Vanaf dat moment kon ik me rustig houden en een oplossing erbij bedenken. Na een paar lessen kon ik al sneller in slaap komen zonder de pilletjes die ik daarvoor gebruikte. Ik voel me nu veel fijner dan eerst.

Jongen
10 jaar